Electrische tandenborstel

je kunt onze advies over Tandverzorging in andere berichten lezen.

Een electrische tandenborstel wordt steeds populairder. De ene electrische tandenborstel is duidelijk de andere niet. Je hebt immers de keuze tussen een roterend of een sonisch exemplaar. Wetenschappelijke onderzoeken toonden aan dat de roterende uitvoering beter en grondiger poetst dan de klassieke handtandenborstel.

De ene electrische tandenborstel is duidelijk de andere niet…

  • Roterende electrische tandenborstel: deze tandenborstel maakt een roterende (draaiende)  en heen en weer gaande beweging. Deze tandenborstels verwijderen gemakkelijk tandplak en laten je toe ook moeilijk bereikbare plaatsen te poetsen.
  • Pulserende tandenborstels: Hierbij beweegt hun borstelkop aan hoge snelheid naar de tand toe, waardoor je gemakkelijker moeilijk bereikbare plaatsen kunt bereiken.

Extra tips van de tandarts: 

  • Timer: voor een grondige mondhyghiëne wordt aangeraden een poetsbeurt minstens drie minuten te laten duren. Om de duur van je poetsbeurt niet uit het oog te verliezen kies je best een electrische tandenborstel met een timer.
  • Rotaties: kies een electrische tandenborstel met een groot aantal rotaties per minuut. Hoe groter dit aantal hoe grondiger je poetsbeurt.
  • Tandplak: heb je af te rekenen met veel tandplak of met koffie- , thee- of nicotineaanslag kies dan een electrische tandenborstel uitgerust met plak controll, die zal je vlugger én beter van tandaanslag verlossen.
  • Kinderen: om tanden poetsen bij kinderen aan te moedigen bestaan er electrische tandenborstels met allerlei opdrukken in vrolijke kleuren.
    Electrische tandenborstels met kindvriendelijke prints in vrolijke kleuren moeten het tanden poetsen bij kinderen stimuleren.